Ads 468x60px

Monday

~Standard en Racing Genk live-verslaggeving en tekst commentaar



Racing Genk naar de kwartfinale! Racing Genk haalt het met 1-0 van Standard.
91'
Laatste vervanging. Mario Been probeert nog wat tijd te winnen door Jelle Vossen te vervangen door Glynor Plet.
90'
Geel Bulot. Frederic Bulot krijgt nog een gele kaart voor een trekfout op Thomas Buffel.
89'
Knal Mpoku. Paul-Jose Mpoku blijft het van op afstand proberen, maar andermaal is zijn schot niet goed genoeg gericht.
88'
Slotfase. De tijd begint te dringen voor Standard. Kunnen de Rouches nog verlengingen uit de brand slepen?
85'
Vervanging RC Genk. Steven Joseph Monrose staat zijn plaats af aan Anthony Limbombe.
82'
Ei zo na Ogunjimi. Fernandez moet alles uit de kast halen om Marvin Ogunjimi met een ultieme tackle het scoren te beletten.
78'
Ezekiel geblesseerd. Imoh Ezekiel kan niet verder met een blessure, Maor Buzaglo is zijn vervanger.
76'
Buffel wil strafschop. Thomas Buffel gaat neer in de zestien meter na een duel met Jelle Van Damme, maar ref Verbist ziet er geen graten in.
74'
Ogunjimi bij ex ploeg. Marvin Ogunjimi viert zijn rentree op het veld van de club waar hij zijn beste jaren kende. Hij vervangt Michy Batshuayi.
71'
Vervanging Genk. Ajub Masika staat zijn plaats af aan Elyaniv Barda.
70'
Vrije trap Mpoku. Een schijnbaar ongevaarlijke vrije trap van Paul-Jose Mpoku bezorgt Van Hout toch nog de nodige problemen. Er zat heel wat effect op de bal.
69'
Vervanging Standard. Het was meteen de laatste actie van William Vainqueur. Hij wordt vervangen door Nacho Gonzalez.
68'
Goed schot Vainqueur. William Vainqueur probeert het van wel heel ver, en zijn poging is nog lang zo slecht niet. De bal gaat maar net over het Genkse doel.
65'
Uithaal Batshuayi. Michy Batshuayi kapt zich met een gelukje vrij, maar knalt vervolgens hard over de kooi van Van Hout.
60'
Actie Masika. Ajub Masika snijdt goed naar binnen, troeft Laurent Ciman af en besluit vervolgens net iets te zwak naast het doel van Anthony Moris. Wel een goeie actie van de snelle buitenspeler!
57'
Stevig schot Mpoku. Paul-Jose Mpoku haalt hard uit, maar zijn schot is iets te centraal gericht om Van Hout te verrassen.
52'
Schot Mpoku. Paul-Jose Mpoku rukt op met de bal aan de voet maar zijn schot is ondermaats.
50'
GOAL VOSSEN! Racing Genk profiteert meteen van de ruimte in de rug van de Luikse defensie. De vinnige Steven Joseph Monrose haalt de achterlijn, Jelle Vossen tikt simpel binnen.
49'
Standard zet druk. Standard is goed aan de tweede helft begonnenen speelt wat hoger dan voor de rust.
46'
Start tweede helft. Er vallen geen nieuwe namen te noteren aan de aftrap van de tweede helft.
21:33
Rust. Na een slappe eerste helft gaan we zonder doelpunten de rust in.
42'
Slotfase eerste helft. Krijgen we nog een doelpunt te zien voor de rust? Standard lijkt er in ieder geval wat meer voor te willen gaan.
38'
Beste kans. Eindelijk zien we een echte kans. Michy Batshuayi wordt goed diep gestuurd, maar de jonge spits stuit op een goed opgestelde Van Hout.
37'
Hopen op beterschap. Deze wedstrijd blijft een bedroevend niveau halen. Van een cupsfeer is er helemaal geen sprake in Genk, op noch naast het veld.
30'
Goeie voorzet Bulot. Frederic Bulot levert voor het eerst vandaag een goede voorzet af, maar Yoni Buyens mist zijn schot compleet.
25'
Schot Gorius. Julien Gorius legt te weinig overtuiging in zijn schot vanop afstand.
21'
Geel Ciman. Laurent Ciman wil een slechte pass rechtzetten en haalt Jelle Vossen foutief neer: terechte gele kaart.
19'
Slecht uitverdedigen Goreux. Reginal Goreux levert de bal domweg in, maar Jelle Vossen speelt vervolgens niet zuiver genoeg in op Ajub Masika. Weg kans voor de thuisploeg.
11'
Weinig tempo. Er zit nog geen schwung in deze wedstrijd. Daarvoor ligt het tempo veel te laag.
7'
Tegenstoot Standard. William Vainqueur maakt meters met de bal aan de voet, legt goed breed voor Imoh Ezekiel, maar diens voorzet geraakt net niet tot bij Michy Batshuayi.
4'
Schot Ciman. Laurent Ciman is de eerste die zijn kans waagt, maar hij doet dat van te ver om echt gevaarlijk te zijn.
1'
Aftrap. Racing Genk heeft de wedstrijd op gang getrapt in een matig gevulde Cristal Arena.
19:39
Vooraf. Racing Genk en Standard maken vanavond onderling uit wie er als laatste ploeg naar de kwartfinale van de Cofidis Cup mag. Voor beide ploegen ligt de laatste bekerwinst nog relatief vers in het geheugen, wat de drang naar succes in deze competitie hopelijk ten goede komt.
In de competitie verrasten de Rouches vriend en vijand door in Genk te komen winnen en de Limburgers zo hun eerste seizoensnederlaag aan te smeren. Het was de eerste wedstrijd onder leiding van Mircea Rednic, die de Luikse trein sindsdien weer op het juiste spoor heeft gekregen. Mits een kwalificatie zouden de Rouches de matte competitiestart helemaal kunnen uitwissen.
De Genkse motor daarentegen lijkt de laatste weken wat te sputteren. Europees kon het resultaat de flauwe prestatie in Videoton nog verdoezelen, maar de 1 op 6 in de competitie tegen Cercle en OHL was onvoldoende. Ook Mario Been en zijn manschappen kunnen vanavond dus een stevige opsteker gebruiken.
Wordt het Genk of Standard dat over twee weken Zulte Waregem partij geeft in de heenwedstrijd van de kwartfinale? We volgen het vanaf 20u45!