Ads 468x60px

Sunday

~@Anderlecht- Germinal Beerschot live-verslaggeving

Anderlecht:  4  -  1  : Germinal Beerschot

Anderlecht wint met overtuigende cijfers op het Kiel! Anderlecht heeft op bezoek bij Beerschot AC met 1-4 gewonnen.

Bij de rust leidde de landskampioen al met 1-2 nadat Massimo Bruno en Dieumerci Mbokani de openingstreffer van Conor Laerenbergh ongedaan hadden gemaakt.

Beerschot AC kon in de tweede helft geen vuist meer maken en Guillaume Gillet zorgde via een strafschopdoelpunt voor de beslissing. Invaller Oleksandr Yakovenko diepte de kloof nog verder uit.

Door deze winst blijft Anderlecht stevig in het gareel. Voor Beerschot AC begint het er stilaan beroerd uit te zien na een 4 op 27.
90'
Tegenprik Beerschot Goran Galesic kan net bij een voorzet van Guillaume François. De wedstrijd sleept zich naar het einde.
89'
Extra tijd We krijgen nog twee overbodige minuten.
87'
Nyoni Vuza Nyoni ligt geveld na een harde knal van Lucas Biglia tegen zijn hoofd.
85'
Bijna 1-5 Koen Van Langendonck houdt Dieumerci Mbokani van een vijfde Brusselse treffer.
84'
Yakovenko Oleksandr Yakovenko laat zich opmerken in zijn invalbeurt. Ditmaal duwt hij voorzet van Olivier Deschacht naast het doel.
82'
Vervanging Rubenilson Kanu vervangt Sacha Kljestan.
79'
Doelpunt Invaller Oleksandr Yakovenko beslist de wedstrijd volledig. Koen Van Langendonck duikt in de voeten van Dieumerci Mbokani, maar kan de bal niet vasthouden. Een goed gevolgde Oleksandr Yakovenko duwt de bal tegen de touwen.
79'
Hoekschop Via het hoofd van Olivier Deschacht dwingt Beerschot AC nog eens een hoekschop af.
76'
Hoofdwonde Alpaslan Öztürk moet voor de tweede maal verzorgd worden met een hoofdwonde. De flankverdediger wil toch graag de wedstrijd uitspelen.
76'
Slotkwartier We gaan het slotkwartier in. De wedstrijd lijkt beslist.
74'
Vervangingen Van den Brom laat zijn jongere spelers rusten. Hij vervangt Dennis Praet en Massimo Bruno door Oleksandr Yakovenko en Fernando Canesin Matos.
72'
Sterretjes Conor Laerenbergh lijkt even van de kaart na een contact met Sacha Kljestan.
70'
Vervanging Debutant Wanderson mag gaan rusten. In zijn plaats komt Goran Galesic.
69'
Van Langendonck redt Lucas Biglia ontfutselt de bal van Wim De Decker en via Dieumerci Mbokani krijgt Dennis Praet de kans om aan te leggen. Koen Van Langendonck pakt uit met een knappe redding.
67'
Jova Milan Jovanovic heeft vandaag zijn dagje niet. Balverlies van de Serviër leidt een tegenaanval van Beerschot AC in.
63'
Vertrouwen Het geloof bij Beerschot AC lijkt verdwenen na het tegendoelpunt. Anderlecht heeft alles onder controle.
61'
Strafschop? Anderlecht claimt een nieuwe strafschop na (vermeend) handspel van Frederic Brillant. Ditmaal wuift Van De Velde het protest weg.
60'
Wat nu? Kan Beerschot AC nog terugkrabbelen of heeft Anderlecht gewonnen spel?
58'
Doelpunt Guillaume Gillet trapt de strafschop hard en rechtdoor in doel.
57'
Strafschop Anderlecht krijgt een strafschop wanneer Tomislav Mikulic neerhaalt in de grote rechthoek.
55'
Laerenbergh Conor Laerenbergh kent een opgemerkt debuut. Hij snijdt goed naar binnen, maar zijn afzwaaier gaat ver naast.
54'
Onmondige thuisploeg De bezoekers laten het initiatief nu aan Beerschot AC. Voorlopig kan het hier niet van profiteren.
52'
Ojo Funso Ojo neemt een afvallende bal in één tijd op de slof. Zijn risicovolle poging gaat hoog over.
50'
Kans Jovanovic Dieumerci Mbokani wint het kopbalduel van Frederic Brillant en brengt Milan Jovanovic in stelling. De Serviër stuit op een sterke Alpaslan Öztürk.
49'
Tempo De tweede helft start minder flitsend dan de eerste. Anderlecht beperkt zich voorlopig tot balbezit.
46'
Aftrap We zijn begonnen aan de tweede helft. Voorlopig zijn beide elftallen ongewijzigd.
18:48
Rustverslag Anderlecht leidt bij de rust verdiend met 1-2 bij Beerschot AC.

De landskampioen nam de wedstrijd meteen in handen en dreigde meteen via Lucas Biglia en Dieumerci Mbokani. Toch was het de thuisploeg die de score opende na een knap opgezette tegenaanval. Conor Laerenbergh dook goed op achter de rug van Cheikhou Kouyaté en verzilverde de prima assist van Wanderson.

Anderlecht leek niet van slag en bleef het doel van Beerschot AC bestoken. Massimo Bruno vond eerst nog Koen Van Langendonck op zijn weg, maar lukte nadien toch de gelijkmaker toen hij een afvallende bal tegen de netten schoot.

Beerschot AC probeerde te dreigen via de tegenaanval, maar moest vijf minuten voor de rust nog een tweede tegentreffer incasseren. Dieumerci Mbokani was bij de pinken op een vrije trap van Lucas Biglia en kopte de 1-2 voorbij een grabbelende Koen Van Langendonck.

Beerschot AC herstelde niet meer van deze opdoffer en moest met een achterstand de rust in. Kunnen de Ratten nog een vuist maken in de tweede helft?
45'+1
Blessure Guillaume Gillet blijft liggen na een contact met Stijn Wuytens. We krijgen één minuut extra tijd.
44'
Counter Conor Laerenbergh vertrekt van bij de middenlijn en bedient Funso Ojo, maar de middenvelder aarzelt te lang om te besluiten.
42'
Doelpunt Dieumerci Mbokani straft een blunder van Koen Van Langendonck genadeloos af. Hij kopt een vrije trap van Lucas Biglia over de grabbelende doelman.
40'
Praet Dennis Praet legt aan buiten de grote rechthoek, maar zijn schot verdwijnt naast de verste paal.
39'
Proto Silvio Proto duikt goed in de voeten van Guillaume François.
37'
Druk Anderlecht Anderlecht blijft Beerschot AC tegen het eigen doel drukken. Een strakke voorzet van Olivier Deschacht wordt door Frederic Brillant in hoekschop verwerkt.
35'
Doelpunt Massimo Bruno brengt Anderlecht op gelijke hoogte. Alpaslan Öztürk kan een voorzet onvoldoende wegwerken en de Anderlecht-youngster trapt de afvallende bal voorbij een kansloze Koen Van Langendonck.
34'
Gele kaart De eerste gele kaart van de wedstrijd is voor Sacha Kljestan na een overtreding op Vuza Nyoni.
34'
Kopbal Mbokani Dieumerci Mbokani toornt boven alles en iedereen uit, maar kan zijn kopbal geen richting meegeven.
33'
Hoekschop Anderlecht dwingt een tweede hoekschop af in evenveel minuten. Kunnen de Brusselaars nog eens dreigen op een stilstaande fase.
30'
Bedrijvige Ozturk De thuisploeg laat zich nog eens opmerken wanneer de bedrijvige Alpaslan Öztürk zich een weg baant voorbij Olivier Deschacht en Bram Nuytinck. De flankverdediger dwingt Silvio Proto tot een redding.
29'
Schot Nuytinck Een afstandsschot van Bram Nuytinck zoeft naast de verste paal.
29'
Tempo Na een aangenaam eerste kwart is het tempo even uit de wedstrijd verdwenen.
25'
Mbokani Het is voorlopig niet de avond van Dieumerci Mbokani. De Congolees mist zijn controle en leidt balverlies.
23'
Statistiek Het balbezit is overduidelijk in het voordeel van de bezoekers:
Beerschot AC 34%- Anderlecht 66%.
22'
Uitgesponnen uitval Olivier Deschacht duikt goed op in de rug van Wanderson en brengt de bal van tegen de achterlijn voor doel. De kopbal van Dieumerci Mbokani mist het kader. Hoe lang houdt Beerschot AC stand onder de druk?
19'
Kans Bruno Massimo Bruno kapt zich mooi voorbij zijn belager in de grote rechthoek en waagt zijn kans. Koen Van Langendonck gooit zich in de baan van de bal en verijdelt op die manier de gelijkmaker.
15'
Dreiging Anderlecht Anderlecht gaat meteen op zoek naar de gelijkmaker. Een voorzet van Dennis Praet wordt ontzet door de Beerschot AC- defensie.
12'
Doelpunt Conor Laerenbergh bekroont zijn eerste basisplaats meteen met een doelpunt. Na een knappe tegenaanval loopt hij een voorzet van de andere debutant Wanderson achter de rug van Cheikhou Kouyaté in doel.
11'
Balbezit Nadat Anderlecht in de openingsminuten het initiatief liet aan de thuisploeg neemt het nu resoluut de rol over. Beerschot AC loopt voorlopig achter een ongrijpbare bal.
8'
Mbokani mist! Sacha Kljestan brengt een hoekschop met het hoofd opnieuw voor doel. Dieumerci Mbokani mag volledig vrij besluiten, maar mist onbegrijpelijk.
5'
Kans Anderlecht Dennis Praet mag vanuit buitenspelpositie de bal voor doel brengen. Alpaslan Öztürk ontzet de bal in de voeten van Lucas Biglia die meteen op doel besluit. Het hoofd van opnieuw Alpaslan Öztürk brengt redding op de doellijn. Beerschot AC ontsnapt aan een vroege achterstand.
3'
Doelpoging Wanderson bedient Alpaslan Öztürk op de rechterkant. De flankverdediger ontdoet zich vlot van Olivier Deschacht en bereikt Guillaume François aan de rand van de grote rechthoek. Zijn poging gaat over het doel van Silvio Proto.
2'
Balbezit Anderlecht laat het balbezit aan de thuisploeg in de openingsminuten.
1'
Aftrap Scheidsrechter Van De Velde heeft de wedstrijd op gang gefloten.
17:53
Opstelling Adrie Koster laat de 18-jarige Wanderson debuteren. Hij zal acteren op de rechterflank. De Braziliaan is de zoon van Sousa Campos Wamberto.

John Van Den Brom kiest voor de elf die begonnen aan de wedstrijd tegen AC Milan.
17:35
Kan Beerschot stunten op het Kiel? Drie dagen na de Champions League uitschakling tegen AC Milan moet Anderlecht opnieuw aan de bak in de vaderlandse competitie. Vanavond gaat de landskampioen op bezoek bij Beerschot AC.

Het gevoel van de gemiste kans in Europa zindert nog na bij de Brusselaars, maar toch verwacht trainer Van Den Brom dat alle spelers zich nu focussen op het kampioenschap. Hij beseft als geen ander dat een nieuwe landstitel een vereiste is om opnieuw te kunnen proeven van het kampioenenbal.

Veel verschuivingen hoeven niet verwacht worden in het elftal van Anderlecht. Olivier Deschacht krijgt in principe opnieuw de voorkeur op Behrang Safari.

Bij de thuisploeg heeft Adrie Koster vooral aanvallende kopzorgen. Door het ontslag van Elimane Coulibaly en het ontbreken van Anderlecht-huurling Dalibor Veselinovic ontbeert het de Ratten vooral aan een stevige centrumspits. Verder kan de Nederlandse coach geen beroep doen op de geschorste Joachim Mununga en de geblesseerden Stijn Stijnen en Hernan Losada. Guillaume François krijgt waarschijnlijk zijn kans in de spits.

Viert Anderlecht de 300ste wedstrijd van Silvio Proto in de hoogste klasse met een overwinning?