Elfsborg x Halmstads BK text kommentarer, poäng, och täckning Sverige Allsvenskan 7/4/2013

Det blir ett kort kast och ett inlägg i stället från Fagercrantz sida. Stuhr Ellegaard kommer ut bra och plockar inlägget.

Anders Svensson rensar galet två gånger om och Halmstad biter sig kvar i offensiven. Fagercrantz kan kasta långt.
90

Tre minuters tillägg återstår av matchen.
89

Bra gjort av Johan Larsson som sätter fart längs högerkanten och vinner en hörna.
88

Rojas kommer fram till höger i straffområdet men Anders Svensson gör ett stort jobb i defensiven när han stoppar mittfältaren.
88

Fin passning fram mot Baldvinsson i straffområdet, som dock inte får kontroll på bollen.
87

Keene vänder om och skjuter - skottet täcks. Bollen går sedan ut till Henning Hauger som drar till men Lukic kan rädda enkelt.
86

Bara minuter kvar nu. Får vi något avgörande?
86

Simon Hedlund ersätter Viktor Claesson.
85

Baldvinsson cykelsparkar men får ingen riktig träff.
84

Antonsson är på väg fram. Han stoppas dock upp men vinner ändå en hörna.
81

Claesson nickar men Lukic kan enkelt plocka ner bollen.
80

Elfsborg vinner en hörna. Med Ishizaki utbytt får Larsson ta hand om bollen. Elfsborg biter sig fast och vinner ytterligare en hörna.
79

Westerberg lyfter in från högerkanten men Elfsborg rensar undan. Gästerna får sedan frispark i sekvensen efter när bollen tar på Fagercrantz hand.
77

Stefan Ishizaki kliver av och in kommer Sebastian Holmén, lillebror till landslagsmannen Samuel.
76

Järdler bryter fram från sin vänsterbacksplats och provar ett avslut. Skottet dock inte på mål. Dessförinnan fina aktioner av Stefan Selakovic.
74

Jon Jönsson har skadat sig och har väldigt ont i knäet. Han ersätts av Mohamed Bangura. Samtidigt lämnar Mikael Boman och gör plats för Marcus Antonsson.
72

Halmstad drar på sig väldigt många frisparkar. Den här gången är det Baldvinsson som är boven.
72

Christian Järdler bjuder på en liten soloräd längs vänsterkanten men stoppas upp. I nästa situation kommer Baldvinsson till avslut men Larsson kan rensa undan.
71

Lurigt av Ishizaki som drar till direkt ur dålig vinkel. Lukic ser överraskad ut men bollen går några centimeter utanför stolpen.
70

Elfsborg gör en väldigt fin halvlek så här långt. Halmstad har inte alls kunnat ta vara på det faktum att man är en man mer.
70

Liverstam varnas efter att ha gått tufft in mot Keene.
68

Elfsborg vinner en hörna och kan flytta upp folk. Liverstam nickar undan men Elfsborg tar hand om andrabollen. HBK-försvaret får dock undan även det andra inlägget.
66

Hauger spelar helt galet när han sätts under press och försöker hitta ut till Claesson till vänster.
65

James Keene gör ett stort jobb i offensiven där han oftast helt ensam lyckas låsa fast bollen och ge gästerna andrum.
64

Fint kombinationsspel av Selakovic, Fagercrantz och Rojas leder fram till ett inlägg från Westerberg. Bollen dyker upp hos Baldvinsson vid den bortre stolpen men islänningen sätts under press av Johan Larsson och får ingen bra träff på avslutet. Fint spel av hemmalaget.
63

HBK lyfter fram mot Baldvinssson som brottar sig fram centralt. Stuhr Ellegaard kommer dock fram och lägger beslag på bollen.
61

Ny Elfsborgsfrispark, denna gång på högerkanten. Halmstad har inte kommit upp i samma spel som under den första halvleken.
59

Johan Blomberg blir liggande efter att ha fått en smäll i ansiktet efter en duell med James Keene. Det är det sista han gör i den här matchen. Han kliver av och ersätts av Kristinn Steindórsson.
58

Högerbacken Jesper Westerberg får ett jätteläge men Stuhr Ellegaard räddar på ett bra sätt.
56

Hörnan nickas bort och då vänder HBK blixtsnabbt. Baldvinsson förlorar löpduellen mot snabbe Larsson som spelar tillbaka till Stuhr Ellegaard. Baldvinsson fortsätter dock pressen och det är inte långt ifrån att det ger utdelning. Situationen mynnar ut i en frispark för Elfsborg och Rohdén.
55

Farligt för Elfsborg! Marcus Rohdén provar skott från distans. Bollen går precis utanför stolpen. Elfsborg får frispark, men det såg inte ut som att Lukic var på bollen.
54

Det ska bli intressant att se om Halmstad lyckas styra den här matchen eller om de invaggas i den där passiviteten som en motståndarutvisning allt för ofta tycks medföra. Mikael Boman går i alla fall på skott men dundrar bollen högt upp på läktaren.
52

Jätteläge för Halmstad när Selakovic frispelar Antonio Rojas. Mittfältaren vågar dock inte gå själv utan släpper i stället ut till Baldvinsson till höger, som slår ett inlägg mot Boman. Han borde nog gått själv där, Rojas.
51

Boman sticker i djupet men hinner inte ikapp bollen som går över kortlinjen och ut till en inspark.
51

Den andra halvleken är även igång på Guldfågeln Arena. Även där är ställningen 0-0.
50

Claesson får en knuff av Liverstam och blir vansinnig. Men han får inget gehör hos Strömbergsson.
49

Bra start av Elfsborg trots att laget spelar med en man mer. Det är gästerna som haft det mesta av bollinnehavet inledningsvis i den andra halvleken.
48

Fagercrantz går in tufft mot unge Rohdén och Elfsborg får en ny frispark.
47

Frispark för Elfsborg och James Keene när Fredrik Liverstam går in för hårt i ryggen på anfallaren.
46

Anders Svensson har tagit klivet ner och bildar mittbackspar med Jon Jönsson.
46

Den andra halvleken är igång!

En halvlek kvar och 1-1 är ställningen. Elfsborg får spela de 45 avslutande minuterna med en man mindre. Frågan är om Jörgen Lennartsson gör några förändringar i pausen.
45

Den första halvleken är över. Vilken dramatik vi bjöds på under de avslutande minuterna.
44

Stuhr Ellegaard går åt rätt håll men bollen studsar på den ojämna planen och går nesligt in i mål. Kvitterat, 1-1. Och Elfsborg alltså med en man mindre.
44

Selakovic tar straffen... I MÅL! Det är kvitterat!
43

Och rött kort! Joackim Jörgensen visas ut. Han river ner Mikael Boman och det är både straff och rött kort.
43

STRAFF FÖR HALMSTAD!
42

Viktor Claesson skarvar Stefan Ishizakis högerinlägg och vid den bortre stolpen dyker James Keene upp och rakar in sitt tredje mål den här säsongen. En kalldusch för Halmstad, som gjort en fin halvlek.
42

MÅL! Keene slår till!
41

Bra prestation av Marcus Rohdén som tunnlar Fagercrantz och tar sig fram till vänster. Han hittar in till Henning Hauger som går på skott. Avslutet går rakt på Lukic som enkelt kan hålla bollen.
40

Johan Larssons passning hittar inte fram till Marcus Rohdén som tagit sig in från sin vänsterkant. Bollen ut till en inspark för Stojan Lukic.
39

Fortfarande mållöst även på Guldfågeln Arena mellan Kalmar FF och BK Häcken.
37

Ny Halmstadsfrispark. Järdlers vänsterfot hittar dock bara Stuhr Ellegaards trygga vantar.
37

Elfsborg rensar undan genom Anders Svensson.
36

Baldvinsson, som varit mycket imponerande under den första halvleken, vinner en hörna.
35

Bra gjort av James Keene som störtar fram längs vänsterkanten. Men när han sedan försöker hitta Hauger i straffområdet faller mittfältaren och läget rinner ut i sanden.
34

Det blir Selakovic som drar till men frisparken går i muren.
33

Joackim Jörgensen lägger krokben på Baldvinsson och Halmstad får ett strålande frisparksläge några meter utanför straffområdet. Läge för Fagercrantz? Jörgensen varnas.
33

Järdler väggar och trixar längs vänsterkanten, men det har han inte mycket för. När bollen går över linjen är det nämligen Elfsborg som får frispark. Men jag tycker HBK gjort en väldigt fin första halvtimme.
31

Offside på Boman. HBK gör det väldigt bra i targetspelet och både Baldvinsson och Boman är starka med ryggen mot mål. I Rojas och Fagercrantz har de dessutom två spelare som är skickliga på att slå den avgörande passningen.
30

Claesson går på avslut från vänsterkanten men bollen letar sig ut till ett inkast på andra sidan.
29

Mer Halmstad under en period nu. Johan Blomberg misslyckas med ett tidigt inlägg och Kevin Stuhr Ellegaard kan lägga beslag på bollen.
27

Ny HBK-frispark i mittcirkeln och då flyttar försvararna upp igen. Magyar går lite för hårt fram i duellen med James Keene och drar på sig en frispark.
26

Nära för HBK! Fagercrantz tar ner bollen på bröstet och drar till direkt. Bollen dock någon decimeter utanför. Fint läge.
24

Järdelrs hörna hittar Magyar som dock inte lyckas få nicken på mål.
22

Farligt för Halmstad! Baldvinsson är både snabb och stark när han tar sig förbi Johan Larsson till vänster. Ingen HBK-spelare kommer dock först på inspelet från anfallaren. Halmstad vinner sedan en hörna i sekvensen efter.
21

Jon Jönsson går på kraft men bollen tar på Joackim Jörgensen på vägen mot mål och ändrar riktning. Stojan Lukic tvingas sträcka ut men klarar att rädda. Det såg ut som att bollen var på väg utanför.
20

Kristoffer Fagercrantz varnas när han stoppar James Keene som är på framfart centralt. En taktisk varning. Mycket bra frisparksläge för Elfsborg nu. Bollen är placerad centralt i banan ett par meter utanför straffområdet.
20

Fint kontringsläge för Halmstad men Stuhr Ellegaard kommer långt från sitt mål och rensar undan bollen.
18

Selakovic gör det bra när han vinner boll och försöker lyfta fram mot Boman som är på språng. Jon Jönsson är dock följsam och kommer först.
17

Halmstad vinner frispark ungefär vid mittplan och väljer att lyfta in folk i straffområdet. Hemmalaget kommer inte till något avslut den här gången. Boman och Baldvinsson är ju ett blytungt anfallspar som är väldigt tuffa att möta i luftrummet. De kämpar alltid stenhårt och går alltid hundra in i alla dueller.
15

Rojas försöker lyfta fram till Boman som trycker sig fram i en tuff duell med den ena mittbacken. Bollen till Stuhr Ellegaard.
15

Det finns gott om Elfsborgsspelare i straffområdet när Ishizaki slår in ett inlägg från högerkanten men Rickard Magyar nickar bort.
13

Kanonchans för Elfsborg! Fredrik Liverstam spelar helt galet och Stefan Ishizaki får gata fram. Han försöker lobba bollen över Lukic men bollen studsar upp precis i skottögonblicket och bollen seglar över ribban. Mycket fin möjlighet.
11

Viktor Claesson löper fint i djupet för Elfsborg och nålar fast spelet i offensiven. Han släpper bollen till Marcus Rohdén som avancerar centralt innan han faller. Frispark, trodde jag, men Strömbergsson halar fram det gula kortet för filmning. Han är bra positionerad och ser säker ut på sin sak, Strömbergsson.
10

Baldvinsson får frispark i duell med Anders Svensson. HBK har några tunga huvudspelare och kan flytta in folk i straffområdet. Frisparken från Fagercrantz går dock raka vägen till Stuhr Ellegaard.
10

Småtrevlig matchinledning på Örjans Vall där båda lagen har skapat fina möjligheter.
8

Farligt! Rohdén kommer loss till vänster och försöker hitta Stefan Ishizaki som finns på plats i straffområdet men Stojan Lukic kommer ut bra och räddar.
7

Anders Svensson försöker lyfta fram bollen till Marcus Rohdén som löper i djupet från sin vänsterkant. Han är dock någon decimeter för kort och lyckas inte få tag på bollen.
7

Johan Larsson avancerar från sin högerbacksplats och söker samarbeten. Bollen hamnar till slut hos Halmstadsmålvakten Stojan Lukic, som gjorde en fin premiärmatch mot Malmö FF senast.
6

Jesper Westerberg lyfter fram mot Gudjón Baldvinsson, men Jon Jönsson vinner duellen.
5

Farligt när Stuhr-Ellegaard kommer långt ut. Baldvinsson lyckas dock inte få lyftningen på mål.
4

Elfsborg hittar fram med en fin passning mot Keene som förlorar duellen med Rickard Magyar.
2

Fagercrantz vänder ut till Stefan Selakovic på högerkanten som slår ett inlägg. Bollen tar dock på handen på Mikael Boman och Strömbergsson blåser frispark till gästerna.
2

Vi kommer även hålla koll på den andra allsvenska matchen, den mellan Kalmar och Häcken, genom målrapportering.
1

Kristoffer Fagercrantz, en rivig och sevärd spelare, vinner boll centralt men tar sedan för lång tid på sig att hitta en passning och blir i stället av med den.
1

Markus Strömbergsson blåser igång den här matchen!
17:30

"Vi är sugna på en ny match. Vi känner att formen är på uppåtgående. Så det är kul att vara här på Örjans Vall på härlig och klassisk fotbollsmark", säger Elfsborgs tränare Jörgen Lennartsson till C More.
17:27

Spelarna marscherar in på Örjans Valls relativt gröna matta och det är alldeles snart dags för avspark.
17:26

Båda lagen kryssade alltså i premiären. HBK mot Malmö FF och Elfsborg hemma mot AIK. Vi lär alltså ha två lag som är sugna på seger. Men Elfsborg är regerande mästare samtidigt som Halmstad är nykomlingar. Så pressen lär ligga på gästerna.
17:19

Och så här startar Elfsborg: Stuhr Ellegaard - Larsson, Jörgensen, Jönsson, Klarström - Ishizaki, Hauger, Svensson, Rohdén - Keene, Claesson
17:18

Halmstad ställer upp med samma elva som senast mot Malmö FF: Lukic - Westerberg, Liverstam, Magyar, Järdler - Selakovic, Rojas, Fagercrantz, Blomberg - Boman, Baldvinsson.
17:13

Lasse Nilsson tvingas alltså kasta in handduken till den här matchen på grund av en förkylning. Ändå får Mohammed Bangura inleda på bänken. Viktor Claesson kliver in från start bredvid James Keene. David Elm är tillbaka i de regerande mästarnas trupp och inleder på bänken. Niklas Hult tvingas dock vila efter att ha fått ett bakslag i rehabiliteringen.