Ads 468x60px

Saturday

#Galatasaray - Elazığspor canlı yayın



Galatasaray:  1 -- 0   : Elazığspor

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında Galatasaray deplasmanda Sanica Boru Elazığspor’u 1-0 mağlup etti. Mücadelenin son
dakikalarında penaltı pozisyonu sonrası kırmızı kart gören Muslera’nın yerine geçen Brezilyalı
futbolcu Felipe Melo, penaltı vuruşunu kurtararak takımının aldığı 3 puanda önemli bir rol oynadı.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray
Teknik Direktörü Fatih Terim, “Sanica Boru Elazığspor bizden biraz daha önde diyebiliriz ilk yarı için ama ikinci yarı tüm oyunun
kontrolünü eline alan oynayan, oynadıkça da gol pozisyonu bulan bir Galatasaray olduk” dedi.

Terim, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, Şampiyonlar Ligi maçının ardından kadroda yaklaşık yüzde 50 değişiklikle maça çıktıklarını söyledi.

Kadroda sahaya sürülen oyuncu sayısının biraz daha yukarı çekilmesi gerektiğini düşündüğünü ifade eden Terim, “İkinci yarı bundan daha da zorlu geçecek. O yüzden her oyuncuya ihtiyacımız olacak. Biz rotasyon veya bayrak değişimi diye adlandıracağımız bir değişiklik yaptık. Açıkçası ilk yarı başa baş bir oyun oldu. Hatta Sanica Boru Elazığspor bizden biraz daha önde diyebiliriz ilk yarı için ama ikinci yarı tüm oyunun
kontrolünü eline alan, oynayan, oynadıkça da gol pozisyonu bulan bir Galatasaray olduk” diye konuştu.

Terim, bu tür maçlarda ikinci golün bulunmaması
halinde işin
her an tehlikede olduğunu ifade ederek, “Nitekim haklı bir kırmızı kart, haklı bir penaltı gözüküyor bizim bulunduğumuz yerden. Oraya kadar
durumu getirmememiz lazım. Rakip atamadı veya Melo kurtardı neyse... Şampiyonlar Ligi maçlarının öncesi veya sonunda gösterdiğimiz berabere kalma
becerisini bu maçta da gösteriyorduk az daha. Allah'a şükür 3 puanla
haftayı kapatmış olduk. Önemli bir 3 puan. Bizim adımıza iyi bir 3 puan” açıklamasında bulundu.

Bir gazetecinin “
Uzun süredir kadroya giremeyen Engin Baytar ile Sabri'nin
performanslarını nasıl buluyorsunuz?” sorusuna Terim şu yanıtı verdi:

“Sabri ile Engin'den daha çok
performans bekliyordum açıkçası. Elmander, baktığın zaman daha iyi bekliyordum. Ama Cris gibi bunları koymamızın sebebi hepsi daha da iyi olacak.
Uzun zamandır oynamamanın verdiği maç eksiği olabilir. Herkesin Galatasaray formasını bulduğu zaman mutlaka
değerlendirmesi gerekir. Ben konuşurken de onlara her zaman bu takımda kalmak için her
fırsatı
değerlendirmek gerekir diyorum. Bu herkese nasip olmaz.”

Terim Muslera'nın kırmızı kartla oyun dışı kalmasının ardından kaleye geçen Melo'nun penaltı kurtarışıyla ilgili yaptığı
değerlendirmede ise, “Biz istemesek geçebilir mi oraya? İsteyebilir, işaret eder biz '
evet'
deriz. Yani onun için bizim
arkadaşlarımız zaten Ümit de Hasan da o işe yatkındırlar. O giyince 'bırakın kalsın' dedik. Çünkü Sabri bizde genel olarak antrenmanlarda hemen kaleye geçmek ister. Ona müsaade etmedik. Çünkü antrenmanlar başlamadan Sabri eldivenleri giyer kaleye geçer. Oyuncu, kaleci muhakkak
etkili ama oyuncunun kaçırdığı daha doğru. Melo da iyi bir iş yaptı. 3 puanı getiren etkenlerden biri oldu” ifadelerini
kullandı.

Sarı-kırmızılarının
deneyimli oyuncusu Melo da, penaltıda önemli bir kurtarışa imza attığını söyledi. Kalecilikle ilgili tek tecrübesinin
çocuklarla
evde oynarken olduğunu belirten Melo, şunları kaydetti:

“En fazla tecrübem o. Herhangi bir antrenmanda öyle bir tecrübem yoktu. O anda verilmiş bir karar. Yani o saniyede kendime güven geldi ve eldivenleri alıp kaleye geçmek istedim ve tabi kesinlikle bu Allah'ın verdiği bir güvendi, onun verdiği bir inançtı. Kaleye geçtim, şükürler olsun ki doğru köşeyi sezip çıkartmayı başardım.”

Melo, karşılaşmada giydiği eldiven ve formayı saklayacağını sözlerine ekledi.

Sarı-kırmızılı savunma oyuncusu Cris ise sahadan 3 puanla ayrıldıkları için
mutlu olduklarını dile getirdi.

Galatasaray, Sanica Boru Elazığspor'dan 3 puanı kaptı

SANİCA BORU ELAZIĞSPOR CEPHESİ

Sanica Boru Elazığspor
Teknik Direktörü Yılmaz Vural, 1-0 yenildikleri Galatasaray maçına ilişkin, “Sanica Boru Elazığspor karşısında bir Galatasaray ancak bu kadar oynar diyebilirim. Ben takımımı bir Galatasaray'dan aşağı görmem” dedi.

Vural, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, Galatasaray maçının puan cetveli itibarıyla kazanmaları gereken bir karşılaşma olduğunu söyledi.

Üç puan almaları halinde ligde diğer maçlarla birlikte ligin birincisiyle sonuncusu arasındaki puan farkının 10 olacağını ifade eden Vural, “İnanılmaz bir olay olacaktı. Böyle bir lig oynuyoruz. Dolayısıyla tamamen tüm oyun anlayışımızı kazanmaya yönelik organize ettik. Ve görüldüğü gibi rakibimize önde müdahale ettik, oynatmadık” diye konuştu.

Vural, yedikleri golden sonra durumu değiştirmek için yapılan oyuncu değişiklikleriyle oyuna tempo geldiğini ifade ederek, “Bu futbolda böyle önemli bir rakibe karşı anca bu kadar oynanır” şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin, “Ligin birincisiyle sonuncusu arasındaki futbol farkı o kadar var mı?” sorusuna Vural, ligde önceki dönemlerde birinci ile sonuncu arasında puan farkının çok olduğunu, bugün ise maç öncesi aralarındaki puan farkının 13 olduğunu anımsattı.

Sanica Boru Elazığsporlu futbolcu, Ahmet Görkem Görk ise maça dengeli başladıklarını söyleyerek, “Nedense ikinci yarının başında bir geriye çekilme yaşadık. Neticede golü yedik. Sonra öne çıktık, ortak olduk. Penaltıyı Göksu kaçırdı canı sağ olsun. Karşısında oynadığımız takım dünya yıldızlarından oluşan bir takım. Elimizden geleni yaptığımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Murat Kayalı da oyunun başında Galatasaray ile başa baş mücadele ettiklerini, ilk yarı dengede olan oyunda Galatasaray'a çok fazla pozisyon vermediklerini söyledi. Kayalı, “İkinci yarı niye geriye yaslandık sebebini bilmiyoruz. Kalemizde gol gördük. Bu büyük takımlar gelmez gelmez, gelir bir tane atar kazanır. Galatasaray bizim rakibimiz değil ama neler yaptığımızı herkes görüyor” açıklamasında bulundu.





Elazığ Atatürk Stadı'nda oynanacak karşılaşmayı hakem Özgür Yankaya yönetecek. Yankaya'nın yardımcılıklarını Gökhan Memişoğlu ve Serkan Akal yapacak. Mücadele 19:00'da başlayacak

Sanica Boru Elazığspor
Sanica Boru Elazığspor, Elazığ Atatürk Stadı'nda konuk edeceği Galatasaray'ı yenerek iç sahadaki galibiyet hasretine son vermek istiyor. Elazığspor, ligde geride kalan 12 maçın 1'inden galibiyetle, 5'inden mağlubiyetle, 6'sından ise beraberlikle ayrıldı. Bordo-beyazlı ekip, bu sezonki tek galibiyetini 10. haftada deplasmanda Gençlerbirliği karşısında 2-1'lik skorla elde etti. Elazığ temsilcisi, rakibini yenerek bu sezon iç sahadaki ilk galibiyetini elde etmeyi hedefliyor.

Galatasaray
Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de Cumartesi günü Sanica Boru Elazığspor ile deplasmanda karşılaşacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Son çalışmasını yapan sarı-kırmızılıların maç için açıklanan 20 kişilik kadrosunda, sakatlığı süren Ujfalusi ile sarı kart cezalısı Selçuk İnan'ın yanı sıra, Çağlar Birinci, Gökhan Zan, Sercan Yıldırım ve Baros yer almadı. Galatasaray'ın, Sanica Boru Elazığspor maçı için belirlenen 20 kişilik kadrosunda şu futbolcular yer alıyor:

Muslera, Ufuk Ceylan, Cris, Dany, Riera, Hakan Kadir Balta, Semih Kaya, Eboue, Sabri Sarıoğlu, Hamit Altıntop, Ceyhun Gülselam, Aydın Yılmaz, Melo, Yekta Kurtuluş, Engin Baytar, Emre Çolak, Amrabat, Elmander, Burak Yılmaz ve Umut Bulut.

Geride kalan 12 haftada 6 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 beraberlik alarak 22 puan toplayan sarı-kırmızılılar, 13. haftaya averajla lider girdi. Cim Bom, bu sezonki deplasman maçlarında ise 2 galibiyet, 3 beraberlik, 1 yenilgi aldı. Ligin son sırasında 9 puanla yer alan Sanica Boru Elazığspor ise, kendi sahasında hiç kazanamadı, 4 kez berabere kaldı, 2 kez yenildi.

Bunları biliyor muydunuz?
- Sanica Boru Elazığspor ile Galatasaray, Cumartesi günü yapacakları maçla ligde 5. kez karşı karşıya gelecek.
- Elazığspor'un Süper Lig'de ilk kez mücadele ettiği 2002-2003 sezonunda başlayan rekabette, geride kalan 4 maçın 2'sinden Galatasaray galip ayrıldı, 2 karşılaşma beraberlikle sona erdi.
- Galatasaray, iki galibiyetini de İstanbul'da elde etti.
- Galatasaray'a deplasmanda 2 kez yenilen Elazığ temsilcisi, rakibine iç sahadaki 2 maçta kaybetmedi. Galatasaray, rakibine karşı ilk deplasman galibiyetini elde etmeyi hedefliyor. Elazığspor ise Galatasaray'a karşı ilk galibiyetini elde etme peşinde.

MUHTEMEL 11'LER
ELAZIĞSPOR: Ivesa, Orhan Ak, Bülent, Murat, Bilica, Arif, Köksal, Sezer, Faubert, Amr Zaki, Herve Tum
GALATASARAY: Muslera, Eboue, Semih, Dany, Riera, Melo, Yekta, Hamit, Amrabat, Umut, Burak






0 comments:

Post a Comment